Ön itt van: Bergland.hu Rendezvények

Rendezvények

Bergland a HITA tallinni élelmiszeripari kiállításon

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatásával 11 magyar vállalkozás vesz részt az idén 15. alkalommal megrendezett Tallinn FoodFair 2013 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon - közölte a HITA.

A HITA második alkalommal jelenik meg a tallinni kiállításon, amely Észtország és - a RigaFood mellett - a régió egyik legnagyobb vására. Az eseményen évről-évre több mint 100 főkiállító regisztrál.

A Tallinn FoodFair-en való részvétel célja az észt-magyar bilaterális kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és további magyar exportlehetőségek feltárása a Baltikumban. A kiállításon a hagyományos baltikumi résztvevőkön túl skandináv, olasz, cseh, és moldáv cégek is bemutatkoznak, és az itt kialakított kapcsolatok jó lehetőséget teremtenek az orosz, ukrán és finn piacra való bejutásra is - fejti ki a közleményben a HITA.

Az október 30-tól november 1-jéig tartó vásár látogatói a közlemény szerint a már a nyitónapon nagy érdeklődéssel keresték fel a magyar standot, ahol számos jellegzetes magyar terméket kóstolhattak meg: a Bergland cukorkákat, a Szicsek pálinkákat, a Zsanna Manna természetes anyagokból készült látványos édességeit, a Detki kekszeket, a Törley Pezsgőpincészet áruit, a Domi fokhagymából készült termékeit, a Hunland Food dió- és mák készítményeit. Bemutatkoznak továbbá a Mirelite Mirsa, az Abonett és a Buszesz termékek, és a Magyarmet Bt. élelmiszeriparban használatos öntvényei is.

View the embedded image gallery online at:
https://www.bergland.hu/hu/rendezvenyek#sigProGalleria638f21cffb

A HITA közölte azt is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar-észt áruforgalom a világgazdasági válság kirobbanása által bekövetkezett nagy visszaesés után már 2010-ben dinamikus növekedésnek indult, 2011-ben pedig ugrásszerűen megnőtt, míg a 2012. évi forgalmat a konszolidáció jellemzi. Az áruforgalmi egyenleg jelentős magyar többletet mutatott az elmúlt években.

Észtország a magyar külkereskedelmi partnerek rangsorában az 50. helyet foglalja el (exportban 47., importban 55. hely). A balti ország részaránya a teljes magyar külkereskedelemben 0,11 százalék. Az észt exporton belül Magyarország a 38. helyen áll 0,2 százalékos részesedéssel, az észt importon belül pedig a 19., 1,2 százalékos részaránnyal.

Az Észtországba irányuló magyar export közel háromnegyedét a gépek és szállítóeszközök főcsoport forgalma teszi ki. A korábban meghatározó szerepet játszott élelmiszerek, italok, dohány főcsoport súlya csökkent az utóbbi években, és már csak 9,2 százalékos részesedéssel bír a kivitelben, szemben a 2010-es 21,6 százalékkal.

Utóbbi csoportban a magyar termékek zászlóshajója a Törley pezsgő, amelynek észtországi forgalmazója rekordévet zárt 1,9 millió eladott palackkal - olvasható a HITA közleményében.

Forrás: mti.hu

Szívünk napja 2013 - 2013.09.29.

View the embedded image gallery online at:
https://www.bergland.hu/hu/rendezvenyek#sigProGalleria0bcea4ad02

SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZAT

Kontakt

Bergland Hungária Kft.
tel.: +36 (47) 596 047
fax: +36 (47) 396 013
web: www.bergland.hu
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legújabb termékeink

footer-sor 01footer-sor 02footer-sor 03footer-sor 04footer-sor 05norda