Ön itt van: Bergland.hu Rólunk írták

2012 - Amikor a Mennyekben jártam...

Ha hiszitek, ha nem, olyan élményben volt részem, ami nem sok gyereknek adatik meg! Képzeljétek el, a „cukrot birodalmában" jártam! Hajnalban indultunk el a faluból. Nagyon izgultam, mert a buszban rosszul szoktam lenni, és féltem attól, hogy most sem bírom ki az utat. Szerencsére, s egyben legnagyobb meglepetésemre nem volt semmi bajom. Alig vártuk, hogy elérjünk a cukorka gyárba, s útközben legalább százszor megkérdeztük osztályfőnöktői, hogy mikor érünk oda. Tíz óra után értünk Bodrogkeresztúrra. A település szélén láttunk egy fehér épületet és a környéket átjárta az édes cukorka illata. Ekkor már tudtam, hogy megérkeztünk, s alig vártam, hogy bemehessek. Az udvaron egy nagyon kedves néni fogadott bennünket csoportokra osztotta a kíváncsi csapatunkat. Végtére a mi csoportunk is sorra került, s kezdetét vette a mesés álomutazás Az első teremben olyan gépet láttunk, ami megolvasztotta a kristálycukrot, és olyan massza jött ki a gépből, mint a méz. Ezt a mézes masszát az egyik bácsi rárakta egy fém asztalra és várta, hogy kihűljön. Aztán a másik gép ezt az anyagot olyanra formálta, mint a cérna, ezután apró darabokra szeletelte a másik gép. A futószalag végén vödrökbe gyűjtötték a még meleg cukorkát. Nagyon kedves volt a bácsi aki a csoportunkat kalauzolta, mert megengedte, hogy együnk a finomságból. A csomagolás félelmetesen gyorsan történt. Mondtuk a néniknek, akik a szalag mellett ültek, hogy mi is szívesen dolgoznánk itt, ha felnövünk. Búcsúzóul egy csomó cukrot kaptunk ajándékba attól a kedves nénitől, aki fogadott bennünket. Csodálatos volt ez a birodalom, s köszönjük a gyár vezetőinek és dolgozóinak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a csodálatos, varázslatos meseországi élményt.

Kökény Karolina
5. osztályos tanuló

2008 - Interpack, Düsseldorf

289988-interpack LogoAnother novelty was the presentation of a new BOPP film for twist wrap applications. In particular, Radici Film Hungary together with Bergland Hungária Kft carried out a production of candies wrapped in Radil S203 30 μm (clear version) and in Radil S205 30 μm (metallised version). These materials are suitable for both single and double twist applications.

The most important characteristics of these two films are the excellent antistatic properties and the good deadfold.

Néhány fotó a kiállításról

View the embedded image gallery online at:
https://www.bergland.hu/hu/rolunk-irtak#sigProGalleriaa3f2aea062

SZÉCHENYI2020 PÁLYÁZAT

Kontakt

Bergland Hungária Kft.
tel.: +36 (47) 596 047
fax: +36 (47) 396 013
web: www.bergland.hu
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legújabb termékeink

footer-sor 01footer-sor 02footer-sor 03footer-sor 04footer-sor 05norda